Each week a different problem or challenge will be posted here. Solve the problem in the comments section of the post. Put the challenge number at the start of your answer and don't forget to explain/show how you got your answer! Heather's aunt gave her $120 to spend on clothes at the mall. She bought 2 shirts that cost $8 each and a pair of trousers that cost $29. How much money does Heather have left to buy more clothes? Ronna saved $53 in June, $34 in July, and $27 in August. Then Ronna spent $21 on school supplies and $67 on new clothes. How much money does Ronna have left? $53 + $34 + $27= $114. $21 + $67 = $88. $114 - $88 = $26. Rona had $26 left. There are 14 bicycles and 3 tricycles in the storage area at Kayla's flat building. Each bicycle has 2 wheels and each tricycle has 3 wheels. How many wheels are there in all? There are 14 x 2 = 28 wheels on the bicycles and 3 x 3 = 9 wheels on the tricycles, 28 + 9 = 37. There are 37 wheels altogether. For a school fundraiser, Hayley needs to sell 53 rolls of gift wrap. So far, she has sold 6 rolls to her grandmother, 8 rolls to her uncle, and 9 rolls to a neighbour. How many more rolls of gift wrap does Hayley need to sell? Hayley has sold 23 rolls so far (6 + 8+ 9) and needs to sell 30 more (53 - 23). Apologies for there not being a challenge for a while - here's a toughy! Martin made 4 stacks of wooden blocks. The first stack was 9 blocks tall. The second stack was 7 blocks taller than the first. The third stack was 2 blocks shorter than the second stack, and the last stack was 9 blocks taller than the third stack. How many blocks did Martin use in all? The first stack is 9 blocks tall. The second stack is 16 blocks (9 + 7). The third stack is 14 blocks (16 - 2). The fourth stack is 23 blocks (14 + 9). Martin used 62 blocks (9 + 16 + 14 + 23). In Hemi's classroom there are red chairs, yellow chairs, and blue chairs. There are 4 red chairs. There are 4 times as many yellow chairs as red chairs, and there are 2 fewer blue chairs than yellow chairs. How many chairs are there in Hemi's classroom? There are 4 red chairs. 4 x 4 is 16 so there are 16 yellow chairs. 16 - 2 is 14 so there are 14 blue chairs. (16 + 4) + 14 = 34. There are 34 chairs in Hemi's class. For breakfast, Diana bought a bagel for $3.30 and a glass of orange juice for $1.80. At lunch, Diana spent $4.80 on a sandwich and $2.20 on a carton of milk. How much more money did Diana spend on lunch than on breakfast? Diana spent $5.10c on her breakfast and $7.00c on her lunch. She spent $1.90c more at lunch. The top view is C. These are all examples of reflection. Each number has been reflected (1, 2, 3, etc) so the answer would be 88. The answer to this challenge is 16. An apple is worth 10, a banana is worth 4 and coconuts are worth 2 so 2 + 10 + 4 = 16.
35 Comments
Ruby
5/3/2016 04:51:52 pm
Term 2 week 1 challenge #1 I think it is 16
Reply
Miss L
5/6/2016 02:56:54 pm
Ruby - you are correct! Well done - 20 house points!
Reply
Barry Jury
5/9/2016 10:04:47 am
Challenge #2 = 88😄
Reply
Miss L
5/13/2016 02:50:41 pm
Correct Mr Jury - 20 house points for your house.
Reply
Iela
5/12/2016 07:48:23 pm
Number 88 for Challenge #2.
Reply
Miss L
5/13/2016 02:51:28 pm
Correct Iela - 20 house points for you.
Reply
Libby
5/13/2016 04:38:48 pm
Challenge #3 is it c 😆
Reply
Miss L
5/22/2016 05:58:08 pm
Yes it is C Libby - 20 house points
Reply
Ripena
5/15/2016 12:36:20 pm
Challenge #3 is it 3
Reply
Ripena
5/15/2016 12:38:40 pm
Challenge #3 I mean is it C
Reply
Miss L
5/22/2016 05:58:35 pm
Yes it is C Brooklyn - 20 house points
Reply
Miss L
5/22/2016 05:59:43 pm
Sorry Ripena - I wrote on the wrong post!
Brooklyn
5/16/2016 10:11:26 am
#3 is it C
Reply
Miss L
5/22/2016 06:00:08 pm
Yes it is C Iela - 20 house points
Reply
Miss L
5/22/2016 06:01:35 pm
Argh! Wrong post again! BROOKLYN it is C - 20 house points.
Iela
5/16/2016 10:13:01 am
Challenge Number 3 = c
Reply
Miss L
5/22/2016 06:00:49 pm
Yes it is C - 20 house points
Reply
Anaru
5/16/2016 10:15:58 am
Puzzle3# 3=c
Reply
Miss L
5/22/2016 06:02:14 pm
Yes it is C Anaru - 20 house points
Reply
shanel
5/16/2016 10:17:33 am
challenge number 3 is it =c
Reply
Miss L
5/22/2016 06:02:34 pm
Yes it is C Shanel - 20 house points
Reply
josh f
5/16/2016 03:27:58 pm
challenge 3 b
Reply
Miss L
5/22/2016 06:02:56 pm
Hi Josh - the answer is C. Thanks for posting.
Reply
Ripena
5/27/2016 04:56:42 am
Challenge 4#- Is it 1.90
Reply
Miss L
5/29/2016 05:16:47 pm
Yes Ripena it is $1.90 - 20 house points for you!
Reply
Miss L
5/29/2016 05:15:13 pm
Challenge #4 Week 4 Term 2
Reply
ripena,Libby
5/30/2016 01:21:00 pm
challenge#5
Reply
Jackson
8/1/2016 10:56:30 am
#8 is it 37 wheels
Reply
Miss L
8/7/2016 06:06:04 pm
Well done Jackson! There are 37 wheels - 20 house points!
Reply
Jackson
8/9/2016 11:11:16 am
is it $26 left
Reply
Miss L
8/21/2016 01:20:53 pm
That is correct! 20 house points.
Reply
Ripena
8/10/2016 04:46:19 am
Challenge #9 is it $26 dollar
Reply
Ripena
8/16/2016 06:29:47 am
Challenge #9 is it $26 dollars
Reply
Miss L
8/21/2016 01:21:48 pm
That is correct Ripena! 20 house points.
Reply
ripena
9/19/2016 02:21:23 pm
Thank you Your comment will be posted after it is approved.
## Leave a Reply. |
We are working on our basic facts, times tables and using what we know to solve word problems. ## Archives
October 2016
## Categories |